Mijn favorieten

Wijkinformatie Soest

Wijken in Soest
Soest is ingedeeld in 8 wijken.


1.Boerenstreek
2.De Eng Soest-midden
3.Klaarwater
4.Overhees
5.Smitsveen
6.Soestdijk 't Hart
7.Soesterberg
8.Soest-Zuid

1. Boerenstreek
De Boerenstreek is een wijk met ruim 2.500 inwoners in 4 verschillende buurten: Boerenstreek, De Grachten, het Soesterveen en Pijnenburg. 
Boerenstreek is een relatief nieuwe wijk met veel jonge gezinnen. De Grachten is hoofdzakelijk een bedrijventerrein. Pijnenburg en het Soesterveen worden gezien als buitengebied.

2. De Eng – Soest Midden
De wijk de Eng – Soest Midden bestaat uit de buurten: De Eng Noordwest, De Eng, Soest Midden, Eemgebied en De Eng Zuid. Lees meer.


3. Klaarwater
In de wijk Klaarwater wonen bijna 3.300 mensen. De groep bewoners tussen de 60 en 65 jaar is relatief groot. Lees meer.


4. Overhees
De wijk Overhees bestaat uit de buurten: De Zoom, Wieksloot, Overhees, Hees, Klein Engeldaal en Klein Engeldaal Noord. In de wijk wonen ruim 7000 mensen. De groep mensen tussen de 45 en 65 jaar is relatief groot. In de wijk vind je zes basisscholen, een peuterspeelzaal, een kinderboerderij, de Volksuniversiteit Soest en ROC Midden Nederland (voor volwassenonderwijs). Aan de Klarinet is een ontmoetingscentrum voor ouderen gevestigd. Lees meer.


5. Smitsveen
In Smitsveen wonen ruim 4.700 mensen met allerlei verschillende nationaliteiten. De leeftijdsopbouw in deze wijk is zeer gelijkmatig. In de wijk staan vier basisscholen. Verder is er een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en twee voorzieningen voor buitenschoolse opvang. Aan de Smitsweg staat een sporthal waar ook veel bewoners van andere wijken gebruik van maken. Lees meer.


6. Soestdijk ’t Hart
't Hart-Soestdijk bestaat uit drie buurten: Industrieterrein Soest, ’t Hart en Soestdijk. Er wonen ruim 9.000 mensen. Er zijn vier basisscholen, er is speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en een peuterspeelzaal. Lees meer.


7. Dorp Soesterberg
Het dorp Soesterberg bestaat uit de buurten: Soesterberg Noord, Soesterberg Oost, Leusderheide en Soesterberg Kom. In Soesterberg wonen ruim 6.000 mensen. De groep mensen tussen de 40 en 55 is relatief groot. Lees meer.


8. Soest-Zuid
Soest-Zuid bestaat uit de buurten: Soest-Zuid, De Birkt, Soesterduinen, Duinen Gebied, Paltz en Vlasakkers. In de wijk wonen ongeveer 5.800 mensen waarvan het grootste deel tussen de 35 en 74 jaar oud is. In de wijk staan twee basisscholen: de Werveling en de Ludgerusschool. Lees meer.