Mijn favorieten

Eemdal


Eemdal

Het Eemdal is gesitueerd tussen de Bestevaerweg en de Eem en is gebouwd in 6 fases met de 1e fase is men begonnen in de jaren 70 en de laatste fase Eemdal 6 is afgerond in de jaren 90. Het Eemdal is gelegen nabij de uitvalswegen naar de A1 en de A 27. Het Eemdal bestaat voornamelijk uit 2 onder 1 kapwoningen, rijenwoningen, enkele vrijstaande woningen en appartementen.

Wonen: In het Eemdal bevinden zich fiets en wandelpaden die langs of nabij de Eem zijn gesitueerd en heeft u een weids uitzicht over het polderlandschap en ziet u af en toe een boot varen op de rivier de Eem. Alle woningen zijn gebouwd tussen de jaren 70 en 90.

Scholen en opvang: Het Eemdal is een kindvriendelijke woonwijk. Doorgaand verkeer gaat over de Bestevaerweg en bestemmingsverkeer via kleine straatjes. De uitvalswegen naar de A1 en A27 zijn vlakbij. De basisscholen zijn De Guido de Bres en De Uitkijck.
Het Baarnsch Lyceum en de Waldheimmavo zijn de scholen in Baarn voor voortgezet onderwijs.

Vrije tijd: Langs de wijk aan de westzijde van de dijk loopt een schelpenpad met een lange sloot. Dit schelpenpad grenst aan het natuurgebied de Eemmerwaard en de sloot mondt uit in de Eem. De Sportverenigingen, voetbal, hockey, tennis, fitness ed van Baarn alsmede de volkstuinen, de ijsbaan en de fietscrossbaan bevinden zich op fietsafstand.